A short resume of the past days and a bunch of pics to go with it

AK: After a couple of days worrying about the ash cloud, the tickets, the way home and checking in with Cathay, we got the rather depressing news that our flight had been cancelled. As I said in the previous post, a very lovely lady at Cathay Pacific spent a good deal of her time helping us getting home, and she got us brand new tickets with no extra cost. The only downside was that the earliest we could get home was May 3rd. The long and the short of it is we are stuck in NZ for two more weeks.  
Andreas enjoying the luxury cinema in Auckland 
Rather than sitting at our shitty Fat Camel hostel and gloomily contemplate the consequences, we decided to make the most of it and the day before we were scheduled to leave Auckland, we headed back to Apex and rented another car (as we had delivered ours in Qtown as promised). We got another one and the next day we said goodbye to Lorraine (whom we had previously shared a hostel with in Abel Tasman) and Jenny (who got tickets home a whole week after us, poor thing).

 

Sky Tower Auckland

Lorraine

Jenny getting down from her bunk bed

We headed out of Auckland, landing in Whangarei and spent three great days here. The weather was nice, we stayed at a charming little hostel called the Little Earth Lodge and met some great people. We went caving in the three glow worm caves they have there with our new friend Omri (from Israel) and got cosy with Muttley, one of the sweetest dogs we’ve ever met. We got to se what The Book (Lonely Planet) describes as “The Paris Hilton of waterfalls. Not the most impressive, but reputedly the most photographed”, very true, but I thought the Whangarei Falls were charming nonetheless.

Omri in one of the glowworm caves

Explorer trio

Caving

Muttley and his squeaky toy

On our way to Whangarei Falls

The Whangarei Falls

Beautiful area with loads of birds (CRUNCHABLE BIRDSESSSS)

A nice little detour back to the car to see some of the local wildlife and some Kauri trees

After Whangarei we decided to use some of the time to see a part of NZ we’d originally opted out of because of time constraints and we went north towards the Bay of Islands and Cape Reinga, one of the northernmost tips of NZ. In Paihia we stopped for gas and picked up a hitchhiker, OMG THE DANGER! (We have seen no evdence that she has an axe stashed away so we feel relatively safe). Verena is German/Dutch, quit her job and is now hitchhiking her way through NZ.

Verena - our crazy, but funny hitchhiker :-)

She came with us to Pukenui were we “set up base” and yesterday we went out to see a fantastic sunset at the 90 mile beach before spending the evening in the hostel with Stefano from Italy and Mathieux from France.

Our new rental parked nicely by the beach

90 mile beach goes on and on and on (it's actually more of a "64 mile beach", but still...)

Happiness

Waiting for the sunset

Waiting for the sunset

The best show on Earth - completely free

Today we drove up to Cape Reinga and went sandboarding on the giant sanddunes before getting the biggest ice cream cone in the history of time (one scoop at that shop is actually two, awesome!)

Beautiful

The Cape Reinga lighthouse with the signs

Waiting to go sandboarding

Where we go from here we don’t really know, but we will keep you posted. We hope everyone back home are doing ok, we are very glad that Andreas’ parents are home safe from their vacation in Rome and we both feel bad about missing work (sorry, guys). We are on our way, it’s just going to take a little longer than expectet.

*

NORWEGIAN:

AK: Etter å ha brukt et par dager på å bekymre seg for askeskyer, billetter og hjemtur fikk vi kontakt med Cathay og mottok den litt depressive nyheten at flighten vår var kansellert. Som jeg sa i forrige post var det en veldig ålreit og effektiv dame i Cathay Pacific som brukte en god del tid på å hjelpe oss med hjemturen vår. Hun skaffet oss nye billetter uten ekstra kostnad, men det tidligste vi kunne komme oss hjem var dessverre 3. mai. For å gjøre en lang historie kort er vi strandet i NZ i to ekstra uker..

Istedenfor å sitte på den råtne herberget vårt og deppe over konsekvensene av dette bestemte vi oss for å gjøre det meste ut av det og dagen før vi skulle reist ut fra Auckland troppet vi nok en gang opp på Apex og leide en bil (den gamle hadde vi levert på flyplassen i Qtown som avtalt). Vi fikk en ny bil og dagen etter sa vi adjø til Lorraine (som vi hadde delt overnattingssted med før, i Abel Tasman) og Jenny (som fikk billetter hjem en hel uke etter oss, stakkar). Vi dro ut av Auckland og “landet” i Whangarei og tilbrakte tre flotte dager der. Været var kjempefint, vi bodde på et sjarmerende lite sted som het Little Earth Lodge og møtte noen artige mennesker. Vi gikk på “oppdagelsestur” i de tre lysorm-hulene de har der med vår nye venn, Omri (fra Israel) og koste masse med Muttley, en av de koseligste hundene vi noen gang har møtt. Vi fikk også sett Whangarei Falls en lokal, liten foss, som ble beskrevet i boka vår som “ikke spesielt imponerende, men antagelig den mest fotograferte”. Jeg likte stedet og synes det var veldig sjarmerende.

Etter Whangarei bestemte vi oss for å se en del av NZ vi i utgangspunktet hadde droppet pga tidsbegrensninger, så vi dro nordover mot Bay of Islands og Cape Reinga, en av de nordligste tuppene av NZ. I Paihia stoppet vi for å fylle bensin og plukket i samme slengen opp en haiker OMG! FARLIG! (Vi har ikke sett noen bevis på at hun bærer øks, så vi føler oss relativt trygge). Verena er tysk/nederlands, hun sa opp jobben sin og haiker seg nå gjennom NZ. Hun ble med oss til Pukenui hvos vi nå “har base” og i går dro vi ut og så en helt fantastisk solnedgang på 90 mile beach før vi tilbrakte resten av kvelden “hjemme” med Stefano fra Italia og Mathieux fra Frankrike. I dag kjørte vi opp til Cape Reinga og “sand surfet” på de enorme sanddynene før vi kjøpte oss den største isen i verdens historie (en kule der er faktisk to, helt fantastisk).

Hvor vi skal herfra er litt usikkert, men vi skal prøve å holde bloggen oppdatert. Vi håper alle der hjemme har det bra, vi er veldig glad for at foreldrene til Andreas kom seg trygt hjem fra Roma og vi håper kollegene våre klarer seg uten oss en stund til. Vi er på vei, det bare tar litt lenger tid enn først beregnet.

Tags: , , , , , , , ,

3 Responses to “A short resume of the past days and a bunch of pics to go with it”

 1. Øyvind says:

  Nå trodde jeg først at flighten dere fikk – altså den 3. mai – OGSÅ var kansellert, men der tok jeg heldigvis feil..! :) Tror jeg da..! Bank i bordet etc. Høres ut som dere har det bra da – og den kinoen så forresten helt genial ut! Og det “Happiness”-bildet … WOW!! :D

  Øy ind

 2. AK says:

  Hånei, vi har heldigvis bekreftede plasser og “all clear” i morgen, så dette tror jeg skal gå helt fint :-) Det har vært helt supert, men det skal bli godt å komme hjem også :-)

 3. AK says:

  PS: det “happiness”-bildet er kult ja ;-) En favoritt der. Andreas som fotograf extraordinaire