Not-so-Hot Air Balloons, rain and The Funky Green

 

AK: We got up at 7AM this morning to see the launch of the hot air balloons over Lake Hamilton. Unfortunately the fog was so dense we couldn’t see a thing and the launch kept getting put off until we finally gave up and left. We said goodbye to Anne & Pete, who we were staying with in Hamilton, and headed for our next destination: Rotorua.

The heavy rain followed us the entire way and hasn’t really let up much since. But it’s all good, we went to the hostel recommended by the Lonely Planet book and were not disappointed.

The Funky Green Voyager Hostel

The people are great and from absolutely everywhere, not just the working staff, but (of course) the people who stay as well. We share a room with Bjørn from Sweden and Nami from Israel (she’s off at a Haka-show right now, I’m a bit jealous). The working staff are Gerrard (NZ), Leslie (England), Astrid (Germany) and Elle (Wales), awesome people that are great fun to talk to. Gerrard and Leslie got my last two “Kvikk Lunsj”, they seemed to enjoy them ;-)
 
 

Gerrard & Leslie fighting for the last Kvikk Lunsj

The day was spent getting drenched on the way through town.We stopped at an Irish pub for “lunch”, that beef burger turned into a large dinner. Wow, the size of that portion… So no dinner necessary later on. Good stuff.

Andreas at the Irish pub, hungry for a massive beef burger ;-)

We went to see the Rotorua Museum and got a nice tour of the place followed by a 20 minute movie on Maori and Rotorua history. Well worth the 12 dollars. The evening was spent in the hostel talking to the many different people, having some laughs.

Annie being extremely cultural ;-)

*
Norwegian:
 
AK: I dag sto vi opp kl. 7 om morgenen for å se en haug med luftballonger stige opp over Lake Hamilton. Dessverre var det så tykk tåke at vi ikke så hånd for oss og ballongene ble mer og mer forsinket så til slutt ga vi opp. Vi sa hadet til Anne & Pete, som vi har bodd hos mens vi har vært i Hamilton, og satte kursen for neste destinasjon: Rotorua.
Regnet fulgte oss hele veien og har egentlig ikke stoppet siden, men det er helt greit. Vi dro til et herberge som ble anbefalt i “Lonely Planet”-boka vår og ble absolutt ikke skuffet. Det er folk her fra over alt i verden, ikke bare de som jobber her, men (selvfølgelig) de som besøker stedet også. Vi deler rom med Bjørn fra Sverige og Nami fra Israel (hun er på et Haka-show akkurat nå, jeg er litt misunnelig). De som jobber her er Gerrard (NZ), Leslie (England), Astrid (Tyskland) og Elle (Wales), utrolig kule folk. Gerrard og Leslie fikk mine to siste Kvikk Lunsj, ser ut som om det ble godt mottatt ;-)
Vi ble søkkvåte på vei gjennom sentrum, og stoppet på en irsk pub for å spise “lunsj”. Den burgeren ble visst en diger middag. Wow, for noen digre porsjoner! Så det ble ikke behov for noen middag senere, gitt. Vi stakk innonm museet i Rotorua og fikk oss en flott guidet tur rundt på stedet, samt en 20 minutters film som omhandlet historie fra Rotorua og Maorifolket. Vel verdt de 12 dollarene. Resten av kvelden brukte vi på herberget sammen med folkene her, mye latter og moro :-)
 
 

 

Tags: , , , ,

Comments are closed.